Malmberg

Engelse grammatica leren was nog nooit zo leuk

Services

  • Branding,
  • UX design

Voor Malmberg ontwierpen we JUMP: een leersysteem dat zichzelf aanpast aan de vaardigheden en het tempo van de leerlingen. Met een unieke stijl en sympathieke gamification maakten we het leren leuker.

Next level leren met JUMP

Next level leren met JUMP

De digitalisering in het onderwijs gaat steeds sneller. JUMP is de next level. Namelijk een leersysteem dat zichzelf aanpast aan de vaardigheden en het werktempo van de leerling. Dit noemen we adaptief leren.

Leren in je eigen tempo

Leren in je eigen tempo

In het onderwijs bestaan twee mogelijk groepen: leerlingen die iets niet begrijpen en leerlingen die iets al lang begrijpen. Met adaptief leren volgt iedere leerling zijn eigen tempo. Zo komt iedereen via z’n eigen route op hetzelfde basisniveau.

Kleurrijk én motiverend

Kleurrijk én motiverend

Taalvaardigheden moet je onderhouden. Als je het een tijd niet oefent, word je er minder goed in. Daar hebben we het ijsjes-concept voor bedacht. IJsjes smelten namelijk na een tijdje. Leerlingen worden zo gewaarschuwd wanneer ze bepaalde vaardigheden moeten opfrissen. De ijsjes werken ook als beloning: hoe meer je leert, hoe meer ijsjes je krijgt.

Ieder onderwerp een ijssmaak

Ieder onderwerp een ijssmaak

Elke categorie grammatica-onderwerpen heeft zijn eigen ijssmaak. Dat zijn er 96 in totaal. Zo valt 'past simple' onder fruit en 'times and dates' onder chocola.

Alle ijsco’s verzamelen

Alle ijsco’s verzamelen

Leerlingen willen meteen weten wat ze moeten doen. We maken het direct duidelijk door ze specifieke onderwerpen met een duidelijke deadline te geven. De ijsjes zorgen voor een spelelement: verzamel alle smaken en bouw jouw ijsco van de week. Grammatica leren was nog nooit zo leuk.

Inzicht en overzicht voor docenten

Inzicht en overzicht voor docenten

Voor docenten is het belangrijk om de voortgang en het niveau van leerlingen in de gaten te houden. De docent ziet via JUMP hoe het gaat met iedere leerling. Loopt een leerling achter? Dan kan de docent extra werk opgeven of ingrijpen als dat nodig is.

Het resultaat

Het resultaat

We hebben aangetoond dat adaptief leren en Malmberg prima samengaan. Dit werk is dan ook beloond met een Red Dot Award in 2016! De volgende stap is om te kijken hoe we adaptief leren binnen de andere platformen van Malmberg kunnen toepassen.

Ongelooflijk om te zien hoe elke leerling precies datgene krijgt aangeboden waar hij of zij aan toe is.

Linda, docent Engels

Samenwerking

Services

  • Branding - 
  • UX design

Awards

  • Dutch Interactive Award Gold