Triggi

IoT was nog nooit zo makkelijk

Services

  • Branding,
  • UX design,
  • Start up

Met Triggi haal je het maximale uit het Internet of Things. Wij hielpen deze tech-startup met het neerzetten van hun merkidentiteit en het design van hun app.

Alles met elkaar verbonden

Alles met elkaar verbonden

Het Internet of Things is niet meer weg te denken. Steeds meer apparaten en diensten zijn aangesloten op het internet. Alleen werken ze nu vaak nog los van elkaar. Triggi is de tool waarmee je alle slimme apparaten met elkaar verbindt.

Dit is de formule

Dit is de formule

Hoe zet je een merk goed neer? Nou, door op zoek te gaan naar de kern. De vraag was dus: wat is de essentie van Triggi? Het antwoord: functioneel, relevant, makkelijk te gebruiken en fun. We combineerden en visualiseerden deze waarden, wat tot leuke dingen leidde.

Een logo om van te houden

Een logo om van te houden

We trokken het beeld- en woordmerk samen. Hoe? Door alle vormen netjes uit te lijnen op een grid. Dit zorgde voor visuele harmonie en een solide basis. De spatiëring tussen de letters stemden we af op de 'dots' uit het beeldmerk. Deze dots komen weer terug in het woordmerk en zijn letterlijk de puntjes op de i.

Wat is een trigg?

Wat is een trigg?

Triggi werkt met triggs. Simpele regels die slimme apparaten en diensten met elkaar verbinden. Elke trigg bestaat uit een 'When' en een 'Then'. Oftewel: wanneer dit gebeurt, doe dan dat. We hebben de trigg gevisualiseerd als een soort metrolijn, waardoor je hem eenvoudig af kunt lezen.

device
When, then

When, then

Een 'When' is een conditie. Bijvoorbeeld: wanneer het binnen 15 graden is en je niet thuis bent. Een 'Then' is een actie: zet de verwarming aan. Gelden de 'When's, dan worden de 'Then's real-time uitgevoerd.

Gettin’ triggi with it

Iedereen kan uit de voeten met Triggi. Je kunt zowel bestaande triggs bewerken als compleet nieuwe triggs creëren. Tijdens het bewerken beland je in een micro-omgeving, met alleen de trigg en de mogelijkheid om condities en acties toe te voegen of te wijzigen.

device
Van je wasmachine tot Facebook

Van je wasmachine tot Facebook

Op dit moment zijn er ongeveer 18 miljard smart devices op de markt. In 2020 zijn dat er waarschijnlijk zo’n 50 miljard. Best veel dus. Om dit aantal behapbaar te maken zijn bij Triggi alleen de apparaten en diensten beschikbaar die zich op jouw locatie bevinden. Via een gefocuste flow vind en selecteer je snel al je apparaten, apps en services. Triggi werkt niet alleen met smart apparaten, maar ook met online diensten zoals Facebook en Twitter. Daarnaast kun je smart things verbinden aan openbare diensten zoals weerstations en elektrische laadpalen.

Houd het mobiel

Houd het mobiel

Wil je je apparaten bedienen vanaf het toilet of vanuit de auto? Dat kan. Triggi is namelijk voor mobiel gemaakt. Daarom moesten we complexe onderdelen zoals het creëren van een trigg eenvoudig maken, zodat het zelfs op een klein scherm goed te begrijpen is. De mobiele interfaces werkten we vervolgens uit tot de tablet- en desktopformaten.

Voor de eindgebruiker moet Triggi simpel en eenvoudig overkomen. Er zit natuurlijk heel veel complexiteit achter, maar de eindgebruiker merkt hier niks van.

Tom Meijeraan, mede-eigenaar Triggi

Samenwerking

Services

  • Branding - 
  • UX design - 
  • Start up

Awards

  • Red Dot Award, Dutch Interactive Award