de Volkskrant

Van papieren krant naar digitaal nieuwsmerk

Services

  • Branding,
  • UX design

Of we samen met Soda een nieuwe digitale propositie voor de Volkskrant wilden neerzetten. En dan ook meteen alle bijbehorende producten wilden ontwerpen. Natuurlijk, doen we. Het resultaat? Een strategie met alle content uit de krant, betaalde artikelen en digitale services.

Een digitaal nieuwsmerk, maar dan echt

Een digitaal nieuwsmerk, maar dan echt

Met een nieuwe digitale propositie wilde de Volkskrant abonnees nog meer bieden, terwijl ze ook meteen nieuwe lezers bereiken. Dat begint met een rijke responsive website. Eentje die je een unified experience biedt en natuurlijk super fijn leest.

Altijd het laatste nieuws

Altijd het laatste nieuws

De digitale propositie zie je mooi terug in de twee nieuwe ‘übersecties’. ‘Nieuws’ bevat, jawel, nieuws in de vorm van artikelen. Het is snel en altijd gratis. ‘Uitgelicht’ richt zich op de lezer die op zoek is naar achtergronden bij het nieuws. Dit gedeelte is iets langzamer en voor sommige stukken moet je betalen.

Gids door het culturele landschap

Gids door het culturele landschap

‘Cultuur en leven’ levert inspiratie voor cultuursnuivers. Hier vind je artikelen en recensies over boeken, theater, film, muziek, kunst en nog veel meer. De Volkskrant als gids door het culturele landschap dus. In de Cultuuragenda zie je meteen wat er in het weekend te doen is. Bij jou in de buurt bijvoorbeeld, of zoek op interesse.

Optimale digitale leeservaring Optimale digitale leeservaring

Optimale digitale leeservaring

De digitale krant lees je op een beeldscherm en dat biedt een hoop nieuwe mogelijkheden. In het nieuwe ontwerp heeft de redactie alle ruimte om artikelen op te leuken met foto’s en video’s. In het doorlees-paneel vind je gerelateerde content zodat je lekker door kan blijven lezen.

Betaalde artikelen: Plus

Betaalde artikelen: Plus

Voor sommige verdiepende artikelen moet de lezer betalen. Deze artikelen herken je aan het pluslabel. Als je nog geen abonnee bent kan je de krant 2 weken gratis proberen. Ook een optie: koop een dag-, week-, of maandpas.

Hyperdistributie is de beste distributie

Hyperdistributie is de beste distributie

Foto’s maken van de krant om deze te delen op social hoeft niet meer. Je kan alle artikelen – ja, ook betaalde artikelen - makkelijk delen. Al je volgers en vrienden mogen deze gewoon lezen. Kost ze precies niks.

Foto's prachtig in beeld

Foto's prachtig in beeld

Dankzij de digitale revolutie zijn foto en video zijn steeds belangrijker geworden bij het brengen van nieuws en achtergronden. En dat is goed nieuws voor de fantastische fotoredactie van de Volkskrant. In de sectie ‘In Beeld’ vind je foto’s zoals foto’s horen te zijn. Niks wordt afgesneden en de verhouding van de foto’s blijft overal behouden.

Apps voor iOS & Android Apps voor iOS & Android

Apps voor iOS & Android

Naast de responsive web versie hebben we ook native apps ontworpen. Deze zijn minstens net zo fijn in gebruik omdat ze tot in de pixel zijn geoptimaliseerd voor de beste leeservaring. Deze bevatten zelfs nog een paar mooie extra’s, zoals offline lezen.

Samenwerking

Services

  • Branding - 
  • UX design