NLziet

Je favoriete TV-programma’s terugkijken

Services

  • UX design,
  • Smart TV

De Publieke Omroep, SBS en RTL startten onlangs de dienst NLziet voor het terugkijken van tv-programma’s met een Smart TV-app. Wij ontwierpen deze app samen met de Smart TV specialisten van 24i.

Verschil tussen TV en mobiel

Verschil tussen TV en mobiel

Web en mobile apps ontwikkel je voor gebruikers. Smart TV-apps maak je voor kijkers. Een groot verschil. De content moet op TV nog meer voor zich spreken en minder leunen op buttons en links. Daarom gebruikten we grote visuals met korte, pakkende headlines. Zo krijg je direct zin om naar de laatste afleveringen van je favoriete serie te kijken.

Ten foot experience

Ten foot experience

Ook zijn er praktische verschillen. Een tablet of smartphone houd je redelijk dichtbij je gezicht, terwijl je een TV van minimaal 1 à 2 meter bekijkt. Dit noemen we de “ten foot experience”. Door deze grotere afstand is het belangrijk dat teksten goed leesbaar zijn. Verder bedien je een TV met een afstandsbediening. Hierdoor is het zaak dat je met zo min mogelijk klikken tot je doel komt.

Rekening houden met rekenkracht

Rekening houden met rekenkracht

Mensen zijn gewend dat de apps op hun tablets en smartphones soepel werken. De goede hardware van deze devices maakt dit mogelijk. Helaas is de rekenkracht van de huidige generatie Smart TV’s een stuk beperkter. Ook daar moesten we in ons design rekening mee houden.

Samenwerking

Services

  • UX design - 
  • Smart TV