Sanoma Learning

Internationale digitale content creatie tool

Services

  • Branding,
  • UX design

Lesmethodes voor 230 educatieve producten in 4 landen ontwikkelen vanuit een centrale tool? Dat is een ontwerpuitdaging waar we van houden. Met de Editorial Suite van Sanoma Learning creëren en publiceren uitgevers, redacteuren en auteurs op geheel nieuwe wijze hun content voor lesmethodes.

Innovatie op de kern van je bedrijf

Innovatie op de kern van je bedrijf

Innoveren op de kern van de uitgeverij: content creatie en publicatie. Door goed te kijken naar de manier waarop content creatie plaatsvond en samen met de klant kansen voor verbetering op te merken, hebben we een nieuwe, volledig digitale creatieomgeving ontworpen.

Actueel overzicht van jouw taken

Actueel overzicht van jouw taken

De opzet van de Editorial Suite is zo ingedeeld dat je als gebruiker meteen binnenkomt op jouw takenlijst. Welke taken staan op jouw naam? Wat moet je nog af maken? En hoe zit met de deadlines? In één klik kom je bij het juiste onderdeel terecht zodat je verder kan werken.

Duidelijke indeling van projecten en outlines

Duidelijke indeling van projecten en outlines

Over de structuur van de Editorial Suite is goed nagedacht. Vanuit het menu kan je makkelijk switchen tussen je taken en je projecten. Op deze manier kan je zelf bepalen hoe je te werk gaat.

De main suite

De main suite

In de main suite breng je als auteur de meeste tijd door. Hier kun je content bekijken, aanpassen en overdragen aan anderen ter review en goedkeuring. Deze omgeving bevat ontzettend veel functionaliteiten die je helpen met je creatie en werkproces.

Aantrekkelijk design voor een functionele omgeving

Aantrekkelijk design voor een functionele omgeving

Het uitgangspunt voor het logo van Editorial Suite is content. De beeldvorm van de E komt ook daadwerkelijk terug in de Suite en staat symbool voor Outlines. Voor het kleurenpalet zijn gekozen voor primaire kleuren met donkerblauw als basis, voor een premium gevoel. Samen met de oceaan groene kleur, die de suite niet alleen functioneel maar ook functioneel aantrekkelijk maakt. De iconen in de Editorial Suite hebben een eigen herkenbare stijl. Simpel, zonder schaduw, met dikke lijnen en ronde vormen.

device
Slim kiezen uit contenttypes

Slim kiezen uit contenttypes

Als educatieve uitgever wil je verschillende soorten content in je producten gebruiken. Dit varieert van platte tekst, tot automatisch beoordeelde multiple choicevraag of woordenzoeker. Om de keuze voor auteurs makkelijk te maken hebben we een menu ontworpen met een overzicht en voorbeelden van alle mogelijke contenttypen.

Workflow voor managers

Workflow voor managers

Als outline manager stuur je veel auteurs aan. Om je op de hoogte te houden van al het uitstaande werk hebben we een overzicht gemaakt met allerlei informatie hierover. Hier vind je antwoorden op de meest belangrijke vragen door te sorteren op o.a. project, persoon, of deadline-datum.

Usability testen in Finland, België, Zweden en Nederland

Usability testen in Finland, België, Zweden en Nederland

We hebben het lean aangepakt, waarbij we zijn begonnen met het kleinst mogelijke product, de kern. Deze kern hebben we gevalideerd bij toekomstige gebruikers, in alle vijf de landen waarin Sanoma Learning actief is, door middel van usability tests en pilot-projecten. Vervolgens hebben we het ontwerp uitgebreid met de functionaliteiten die deze kern ondersteunen.

Brainbricks

Brainbricks

Tijdens onze usability tests maakten we gebruik van Brain Bricks om beter te begrijpen welk beeld gebruikers van de Editorial Suite hadden (door te vragen: ’nu je dit allemaal hebt gezien, kun je 3 kaartjes pakken die het beste bij je ervaring passen?’). Dit is altijd een groot succes bij zowel deelnemers als toeschouwens omdat de beelden op de kaartjes zo krachtig communiceren.

Samenwerking

Services

  • Branding - 
  • UX design