Fashionchick

Inspireren vanuit de content

Services

  • E-commerce,
  • UX design

Modeplatform Fashionchick mikte op een hogere conversie. Met een design update als frisse wind zorgden we daarvoor. Het vernieuwde Fashionchick wil haar bezoekers meer inspireren en beter adviseren. Met content als kloppend hart brachten we het platform dichter naar haar kern, editorial look & feel en magazine-gevoel.

Content als rode draad Content als rode draad

Content als rode draad

Fashionchick moest meer inspireren en mode uitstralen. Dus gingen we vol voor content. Van stijlgidsen tot artikelen en van blogs tot producten die bezoekers de laatste modetrends voorschotelden. En dat alles ook nog eens slim aan elkaar gelinkt én aan de producten in de webshops.

Mobiele doelgroep

Mobiele doelgroep

De doelgroep van dit modeplatform? Jonge vrouwen tussen de 15 en 25 jaar die uitblinken in surfen op de smartphone. In de bus, trein of gewoon thuis op de bank. Een vlotte mobiele ervaring betekent grotere beelden, slim design, betere navigatie en zoekfunctionaliteit, stijlvolle micro-animaties en een handige tile grid voor vlotte navigatie.

Lekker doorbladeren

Lekker doorbladeren

Het vinden van het magazine-gevoel dus. Daarom voelt Fashionchick nu aan als een echte editorial. Dit betekent inspirerende artikelen, gevolgd door relevante sfeerbeelden en producten onderaan. Het doel? Lezers inspireren, prikkelen en, uiteindelijk, laten shoppen.

device
Makkelijker kopen

Makkelijker kopen

Honderden webshops, allemaal op een platform. We optimaliseerden de verschillende product- en overzichtspagina’s en linken ze naar elkaar. De verschillende micro-animaties verhogen de interactie tussen gebruiker en platform en laten zien wat Fashionchick echt is: veel meer dan een ‘gewone’ webshop. We haalden ook de belangrijkste koopinformatie naar voren om de stap naar de checkout korter te maken. Alsof het niks is.

Op maat gemaakt

Op maat gemaakt

Iedere bezoeker heeft een eigen smaak en dat is voor de bezoekers van Fashionchick niet anders. Fashionchick helpt de gebruiker bij het maken van een keuze. Eens ingelogd krijg je daarom producten en content te zien die zijn afgestemd op je persoonlijke smaak en surfgedrag.

Een kleurrijk geheel

Een kleurrijk geheel

Belangrijke elementen van de design update: fotografie, totaalbeleving en kleur. Een set van mooie (micro-) animaties maakt het tot een vloeiend geheel en verhoogt de interactie. Dit alles deden we binnen de gedachte die Fashionchick uniek maakt.

Samenwerking

Services

  • E-commerce - 
  • UX design