CheapTickets.nl

Razendsnel vliegtickets zoeken en boeken

Services

  • E-commerce,
  • UX design

Samen met Travix hebben we het volledige zoek- en boekproces van CheapTickets.nl vernieuwd. Nieuwe identiteit en soepele boekingsflow? Check en check. Kortom: een super gebruikerservaring waar je vakantiekriebels van krijgt.

Een nieuwe website met grootse ambitie

Een nieuwe website met grootse ambitie

Een nieuwe website die bereik en conversie vergroot op alle devices, een sublieme user experience biedt en de time-to-market verkort om sneller in te spelen op veranderingen in de markt. Of we die kunnen maken, was de vraag. Ons antwoord: ja, dat kunnen wij.

De zoek-en-boekflow onder de loep De zoek-en-boekflow onder de loep

De zoek-en-boekflow onder de loep

Boekingssites lijken vaak op elkaar. Features en oplossingen van concurrenten worden vaak gekopieerd. Maar daar gaat CheapTickets.nl niet voor. Zij onderscheiden zich liever met een user experience van heb-ik-jou-daar. Daarom stelden we de behoeften van de klanten centraal.

Echt Cheap maar toch gebruiksvriendelijk en strak

Echt Cheap maar toch gebruiksvriendelijk en strak

CheapTickets.nl staat voor goed geprijste vliegtickets. Het budgetkarakter komt sterk naar voren in de hele huisstijl. Onder andere door het felle geel, de dik onderstreepte prijzen, knoppen en typografie. Het vakantiegevoel krijg je van de fotografie, de ticketmetafoor en de herkenbare iconografie van luchthavens.

Tickets vergelijken in één oogopslag

Tickets vergelijken in één oogopslag

Als je tickets gaat vergelijken heb je te maken met veel informatie en functies op één pagina. We creëren focus en overzicht door een heldere vlakverdeling. Informatie presenteren we zo simpel en visueel mogelijk. Door gidsende iconen, visuele indicators en bespaar tip labels, bijvoorbeeld.

Helemaal nieuw maar toch herkenbaar

Helemaal nieuw maar toch herkenbaar

We hebben het logo en de visuele identiteit weer helemaal opgefrist. Plus een 100% interactieve vormtaal neergezet, gericht op conversie, usability en online merkbeleving. De reacties van gebruikers zijn positief. CheapTickets.nl voelt vertrouwd en helemaal anno nu. Missie geslaagd dus.

device
device
Focus op foto’s

Focus op foto’s

Goede fotografie speelt een belangrijke rol in het oriëntatieproces van reizigers in spe. Want zwijmelen bij foto’s van mooie vakantiebestemmingen is de ultieme voorpret. Goede richtlijnen voor de beeldselectie zorgen voor duidelijk beeld, dat op ieder device goed uitkomt. Zo kom je al lekker in de vakantiestemming.

Modulair ontwerp: herbruikbaar en snel

Modulair ontwerp: herbruikbaar en snel

We ontwikkelden een future-proof modulair systeem voor de architectuur en functionaliteit van de website. Met de bouwstenen van CheapTickets.nl kunnen ook andere merken van Travix worden opgezet, zoals BudgetAir en vliegwinkel.nl.

De nieuwe stijl op alle kanalen

We hebben echt alle kanalen aangepakt en daar zijn we trots op. Want het bleef niet bij een nieuwe, strakke website. We hebben het nieuwe CheapTickets.nl zelfs doorvertaald naar een lanceringscampagne met commercial en productvideo. Concept, illustratie en animatie – wij maakten het.

Samen mooie dingen maken

Samen mooie dingen maken

Het eindresultaat ziet er super uit, al zeggen we het zelf. Maar we hebben het natuurlijk niet alleen gedaan. Dankzij een agile aanpak, op locatie werken en korte lijntjes met Travix werden er snelle keuzes gemaakt. En laten we onze kameraden van Soda niet vergeten. Zij deden het piekfijne interactieontwerp.

Samenwerking

Services

  • E-commerce - 
  • UX design

Awards

  • Dutch Interactive Award Gold - 
  • Red Dot Award