Dott

Een merkidentiteit die je van A naar B naar C brengt

Awards

  • Dutch Interactive Award,
  • Red Dot Design Award,
  • The Lovie Awards

Dott is een nieuwe micromobility startup. Met haar elektrische steps (en binnenkort ook fietsen) biedt ze een makkelijke en snelle manier om je te verplaatsen binnen Europese steden. We hielpen deze new kid on the block met digitale strategie en creëerden een levendige merkidentiteit die we overal doorvoerden. Van step tot app. En alle touchpoints daartussen.

Direct het eindresultaat zien? Download Dott in de App Store of Google Play Store.

Dit is Dott

Het verkeer in menig Europees metropool is nogal frustrerend. Vertraagde bussen, stampvolle trams en files kosten mensen veel tijd. Dott biedt hier een oplossing voor. Vind één van de dockless elektrische stepjes of fietsen bij jou in de buurt, unlock ‘m met de app en neem de snelste route naar je bestemming. Of je nou forenst, bij een vriend op bezoek gaat of de stad verkent – Dott staat voor je klaar. Dag en nacht. Weer of geen weer.

Het begint met strategie

Het begint met strategie

De oprichters vroegen ons of we een merkidentiteit van de grond af aan konden opbouwen. Het enige wat er lag was een goed idee voor dockless stedelijk vervoer. De rest mochten wij bepalen. We kozen voor een merk dat het bedrijf direct neerzet een serieuze speler. Eentje die snapt hoe mensen zich door een stad (willen) verplaatsen, namelijk kriskras door buurten en straten. Dott helpt mensen van A naar B naar C. Dit is de basis voor de naam, visuele identiteit en de app.

Een nieuwe naam en logo

Een nieuwe naam en logo

Als je Dott gebruikt beweeg je je van de ene stip op de plattegrond naar de andere. Je stippelt zelf je route uit. De naam Dott is gebaseerd op de reis die je aflegt, of gaat afleggen. Omdat het een startup is kozen we voor een woordmerk als logo. Zodat iedereen Dott snel leert kennen en herkennen. De verschillende vormen waaruit het logo is opgebouwd vormen ook de basis van de rest van de beeldtaal. Zo vormt het samen een mooi geheel.

Merkidentiteit en visueel designsysteem in één

Merkidentiteit en visueel designsysteem in één

Voor de visuele identiteit keken we naar de plattegrond van verschillende steden. We keken naar de lijnen, bochten en rotondes die je kan volgen op weg van A naar B naar C. Met die vormen bedachten we een beeldtaal: een visueel designsysteem waarmee we het merk laten shinen op alle touchpoints. Om te beginnen met de step.

Een passend jasje voor de step

Een passend jasje voor de step

De step moest net zo levendig voelen als de stad waarin hij staat. Met één ontwerp ben je er dan natuurlijk niet. Door verschillende kleurcombinaties te gebruiken laten we zien dat het merk net zo kleurrijk is als zijn gebruikers.

device
De app verbindt je aan de stad

De app verbindt je aan de stad

Een ritje met Dott begint in de app. Met het UX en visual design zorgden we ervoor dat mensen snel op pad kunnen. Ook in de app komt de beeldtaal terug, met unieke iconen en illustraties bijvoorbeeld.

device
Een vrolijke illustratiestijl

Een vrolijke illustratiestijl

Bij een levendig merk als Dott hoort natuurlijk een kleurrijke illustratiestijl. Deze illustraties leggen op een leuke manier uit hoe Dott werkt. Zo maken we het merk extra vrolijk, en de gebruikers ook.

 Iconen op maat

Iconen op maat

Ook in de iconen zie je het designsysteem terug. Door dezelfde vormen steeds terug te laten komen, brengen we het merk overal tot leven. Tot in de kleinste details.

Samenwerking

Services

  • Branding & Identity, Digital product design, Strategy, Art direction

Awards

  • Dutch Interactive Award - 
  • Red Dot Design Award - 
  • The Lovie Awards