2GetThere

Pak het ov naar de toekomst

Services

  • Product design

Een openbare vervoersoplossing from scratch ontwerpen. Daar mag je ons ’s nachts best voor wakker maken. 2GetThere vroeg ons de interface voor een zelfrijdende vervoersoplossing vorm te geven. Dat konden we niet afslaan, dus schittert onze interface straks in dit zelfrijdende voertuig.

Onbemand transport

Onbemand transport

2GetThere ontwikkelt elektrische auto’s voor groepsvervoer tot 24 personen. Deze zelfrijdende voertuigjes verzorgen het vervoer voor ‘de last mile’. Van het metrostation naar de eindbestemming.

Intuïtieve vormtaal die prikkelt

Intuïtieve vormtaal die prikkelt

Reizigers willen niet lezen, maar zien. Een goed icoon zegt nou eenmaal meer dan duizend woorden. Dus gingen we voor een begrijpelijk ontwerp, zonder woorden. Vormtaal brengt ruimte en biedt de kans om mooie dingen te ontwerpen. Waar we ook rekening mee hielden: zelfrijdende voertuigen zijn voor velen nog toekomstmuziek. Dat brachten we terug door het ontwerp helemaal slick te maken. Tot aan het metrolijntje dat toont waar we heen rijden.

device
Leesbaar voor alle talen

Leesbaar voor alle talen

Uniek in dit project: de informatie moest in meerdere talen zichtbaar zijn. En dat tegelijkertijd. Extra uitdaging: de Arabische taal integreren. Arabisch heeft een andere vorm en leest van rechts naar links. Daarom moesten we de interface spiegelen. Ook verschilt de tekstlengte, wat het een hele klus maakte rust en focus te bewaren.

Interfaces vormen één familie

Interfaces vormen één familie

De reis van de passagier staat in dit ontwerp centraal. Hij of zij komt tijdens de reis op 3 locaties een informerende interface tegen: bij aankomst, op het perron en in het voertuig zelf. Wij namen alle interfaces onder de loep. Samen vormen ze nu een betrouwbare reiservaring die voor iedereen te begrijpen valt.

Stap 1 - aankomst op het station

Stap 1 - aankomst op het station

De elektrische auto’s vertrekken om de haverklap. Toch vertellen de schermen op het station precies wanneer het voertuig vertrekt. We kozen bewust voor een timer zonder tijd, simpelweg omdat de aankomsttijd niet te garanderen valt.

Stap 2 - perron-specifieke reisinformatie

Stap 2 - perron-specifieke reisinformatie

Eenmaal op het perron is er voor elk voertuig een beeldscherm. Daarop vind je betrouwbare reisinformatie. Je ziet direct wanneer het eerstvolgende voertuig vanaf dit perron vertrekt.

Stap 3 - onderweg

Stap 3 - onderweg

Ook onderweg heeft de passagier ‘live’ beschikking over relevante info: wat is de volgende halte, waarom rijden we langzamer en wat zijn mijn overstap-opties? Dit alles gaven we vorm, zonder teveel labels. Dat schept rust. En valt toch voor iedereen te snappen. Zo heeft de passagier alles op de rit.

device
Next stop: Dubai

Next stop: Dubai

2GetThere legt in Dubai het grootste zelfrijdende transportsysteem ter wereld aan. Dit verbindt het kunstmatige Bluewaters Island met het metronetwerk van de stad. Vanaf 2019 gaan de elektrische auto’s hier rijden en maakt het grote publiek kennis met onze interfaces.

Samenwerking

Services

  • Product design