TEAS

Een nieuw digitaal toetsplatform voor middelbare scholen

In opdracht van Sanoma, Malmberg en Bureau ICE ontwierpen wij een nieuw digitaal toetsplatform voor middelbare scholen, genaamd TEAS. Het platform maakt het makkelijk om toetsen te creëren, maken en in te plannen om vervolgens de resultaten te bekijken en analyseren.

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Altijd volledig up-to-date, mis niets

Het dashboard is de plek waar leraren binnenkomen op het platform. Het dashboard biedt een duidelijk overzicht van recente én aankomende gebeurtenissen. De ‘call to action’ knop springt duidelijk in het oog en leidt tot de kern van de applicatie: Het creëren van een toets.

Creeër je eigen toetsen

Leraren hebben de vrijheid om hun eigen toetsen in elkaar te zetten. Zo kunnen ze zelf titels, introducties, hoofdstukken en volgordes bepalen. Op deze manier heeft de leraar altijd de touwtjes in eigen handen.

Pas gemakkelijk de vragen aan

Ook al komen de vragen van de toets uit een overkoepelende databank van toetsvragen; Leraren kunnen de inhoud van de vragen wijzigen naar eigen voorkeuren. Zo sluiten de vragen altijd aan bij de lesstof.

Volledige controle over de toetsen

In het handige overzicht van de toets kunnen leraren op intuitieve wijze spelen met de volgorde van de vragen en hoofdstukken. Een unieke toets voor iedereen!

Makkelijk toetsen nakijken

Waar het nakijken van toetsen voorheen altijd een grote papierbende kon worden, biedt TEAS de mogelijkheid om dit volledig digitaal te doen. De leraar kiest de manier van nakijken die zijn voorkeur heeft en kan gemakkelijk persoonlijke, of vooraf bepaalde notities toevoegen die de leerling te zien krijgt.

Toetsen maken en antwoorden inzien

Voor leerlingen draait het platform natuurlijk allemaal om het maken van de toetsen. TEAS biedt een toets-speler waar content en verschillende vraagtypes in een rustige omgeving worden ingeladen. Ook kunnen achteraf de antwoorden bekeken worden met notities van de leraar.

Een flexibel design voor verschillende klanten

Eén van de gestelde eisen aan het ontwerp was dat het mogelijkheid moest bieden aan verschillende klanten hun eigen ‘skin’ te gebruiken. Dat betekende dat we goed moesten nadenken over vorm keuzes, omdat de skins met minimale code aanpasingen op een ander merk toepasbaar moest zijn.

Usertesten in Finland

Door in het proces regelmatig onze ontwerpen bij de eindgebruikers te toetsen konden we tot interessante nieuwe inzichten komen voor TEAS. We hebben bij Sanoma Finland met behulp van interactieve prototypes en realistische 'opdrachten' gekeken hoe de doelgroep reageert op de applicatie, en waar verbeterpunten lagen.

Op deze manier krijgen we een uniek kijkje in het hoofd van de gebruiker!

Samen mooie en goede dingen maken

Om dit alles te realiseren hebben we van concept tot realisatie op locatie gewerkt in zeer nauwe samenwerking met een team van ontwerpers, developers, testers en analysten. Zo konden we optimaal gebruik maken van onze gezamenlijke expertise op het gebied van productontwikkeling en techniek.

Dankzij een agile aanpak, hebben we in relatief korte tijd grote stappen gezet. Door de korte lijntjes met stakeholders werden snel scherpe keuzes gemaakt.

samen met

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari